Zomerweek

        volgende editie:   7-15 JULI 2018        


De zomerweek van de “Kooracademie Brugge" is een intensieve koorweek voor koorzangers en -dirigenten. Tijdens deze week wordt gemusiceerd onder leiding van ervaren docenten, zijn er masterclasses voor dirigenten, verschillende zangateliers, stemvorming voor alle deelnemers, én is er een slotconcert met een instrumentale begeleiding.

Iedere dag start met een half uur stemvorming voor alle deelnemers. Twee maal per dag is er tuttikoor waarin cursisten dirigenten en koorzangers samen een tutti-programma instuderen.


Koorzangers worden ingedeeld in kleinere ensembles, die in afzonderlijke workshops werken rond koormuziek uit verschillende stijlperiodes (a capella en met orgelbegeleiding).


De dirigenten werken rond koormuziek a capella en met orgelbegeleiding en krijgen praktijksessies, slagtechniek, analyse, repetitietechniek en stemvorming. Er is plaats voor dirigenten met weinig ervaring en voor gevorderden. De dirigenten repeteren dagelijks met de ensembles en hebben op zaterdag een toonmoment voor publiek. Er wordt slechts een beperkt aantal dirigenten toegelaten.

               Docenten:
                Sarah Peire, stemvorming
                Ludo Claesen, vorming dirigenten + koor
               Jan Vuye, vorming dirigenten + koor
               Patrick Peire, vorming ensembles + koor
               Ignace Thevelein, vorming ensembles + koor


                  DEELNAME: koorzangers € 265, koordirigenten € 295

                              

sta   Kooracademie Brugge, 't Koorhuis, Boeveriestraat 41, 8000 Brugge                 www.koorhuis.be                                          
 met de steun van Koor&Stem                                                                        info@kooracademiebrugge.be - 0486/574348